Zoete aardappeldip

Ingrediënten

>> voor de dip

✓ 2 grote     zoete aardappels

✓ 1 teentje   look

✓ 2 el        griekse yoghurt

✓ 1           limoen

✓ gerookt paprikapoeder

✓ peper

✓ zout

>> voor de kruidenstengels

✓ 1 rol        (volkoren) pizzadeeg

✓ 1 hand       sesamzaad

✓ currypoeder

Tip

Deze dip kan je ook perfect met rauwe

 
groenten serveren (wortelen,


komkommer,...)

Tip

Gebruik een olijfolie in sprayvorm, zo


vermijd je een overmatig gebruik.

Bereidingswijze

>> voor de zoete aardappeldip

1.Prik met behulp van een vork verschillende gaatjes in de zoete aardappel. Leg in de microgolf voor 10 minuten tot de zoete aardappel gekookt is.

2. Laat wat afkoelen en pel het vel van de aardappel.

3. Doe de aardappel in een kom. Rasp hierin een teentje look en voeg de griekse yoghurt toe.

4. Blend fijn met een staafmixer (of doe in een keukenmachine) & voeg daarna het sap van een halve limoen en 1 tl limoenzeste toe. Kruid af naar eigen smaak met gerookt paprikapoeder, peper en zout. 

>> voor de kruidenstengels

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snij het pizzadeeg in repen en geef aan iedere reep een twist.

3. Wrijf matig in met olijfolie.

4. Strooi het currypoeder en de sesamzaadjes op een bord en rol hier de stengels door.

5. Leg de stengels op een bakplaat en bak af in 15 minuten.

         Geniet!