Zalmburger
Voor 2 burgers
Ingrediënten
​
>> voor de burger
​
✓ 250 g zalmfilet
✓ 2 bruine/volkoren pistolets
✓ 30 g havervlokken
✓ 1 ei
✓ 1 el mosterd
✓ klein handvol bieslook
✓ 130 g kerstomaten
✓ 130 g rucola
✓ ½ limoen
✓ 1 el olijfolie
✓ pezo
​
>> voor de komkommerdressing
✓ 200 g magere natuuryoghurt, ongesuikerd
✓ ½ limoen
✓ ½ komkommer
✓ ½ rode ui
✓ 1 teentje knoflook
✓ klein handvol bieslook
✓ klein handvol dille
​
​

Bereidingswijze
​
​
1. Maal de havervlokken in een
hakmolen/vleesmolen totdat het meel
wordt. Doe dit in een mengkom.
​
2. Maal de zalm in een
hakmolen/vleesmolen en voeg toe aan
de gemixte havervlokken.
3. Voeg het ei, mosterd, de gehakte
bieslook en het limoensap (naar
smaak) toe aan de zalm. Meng dit
geheel goed.
​
4. Kruid af met peper en zout.
5. Kneed 2 gelijkaardige burgers van
dit mengsel.
​
6. Giet de olijfolie in een warme pan
en bak de zalmburgers goudbruin.
​
7. Snij de pistolets doormidden en
grill ze kort in de oven.
Maak, terwijl de burgers aan het
bakken zijn, de komkommerdressing.
​
8. Snij de komkommer en de rode ui in
dunne schijfjes. Hak de bieslook en
de dille grof.
​
9. Voeg toe aan de magere yoghurt en
werk naar smaak af met wat limoensap.
10. Rasp 1 teentje knoflook boven de
yoghurtdressing.
11. Roer alles goed door elkaar en
kruid af met peper en zout.
​
12. Haal de pistolets uit de oven en
leg er de krokante zalmburgers op.
Schep er wat van de komkommerdressing
op en werk af met rucola en
kerstomaten!
Enjoy!
​
​
​