Flatbread met cashewspread
Zalmburger
Voor 2 burgers
Ingrediënten
>> voor de burger
✓ 250 g zalmfilet
✓ 2 bruine/volkoren pistolets
✓ 30 g havervlokken
✓ 1 ei
✓ 1 el mosterd
✓ klein handvol bieslook
✓ 130 g kerstomaten
✓ 130 g rucola
✓ ½ limoen
✓ 1 el olijfolie
✓ pezo
>> voor de komkommerdressing
✓ 200 g magere natuuryoghurt, ongesuikerd
✓ ½ limoen
✓ ½ komkommer
✓ ½ rode ui
✓ 1 teentje knoflook
✓ klein handvol bieslook
✓ klein handvol dille

Bereidingswijze
1. Maal de havervlokken in een
hakmolen/vleesmolen totdat het meel
wordt. Doe dit in een mengkom.
2. Maal de zalm in een
hakmolen/vleesmolen en voeg toe aan
de gemixte havervlokken.
3. Voeg het ei, mosterd, de gehakte
bieslook en het limoensap (naar
smaak) toe aan de zalm. Meng dit
geheel goed.
4. Kruid af met peper en zout.
5. Kneed 2 gelijkaardige burgers van
dit mengsel.
6. Giet de olijfolie in een warme pan
en bak de zalmburgers goudbruin.
7. Snij de pistolets doormidden en
grill ze kort in de oven.
Maak, terwijl de burgers aan het
bakken zijn, de komkommerdressing.
8. Snij de komkommer en de rode ui in
dunne schijfjes. Hak de bieslook en
de dille grof.
9. Voeg toe aan de magere yoghurt en
werk naar smaak af met wat limoensap.
10. Rasp 1 teentje knoflook boven de
yoghurtdressing.
11. Roer alles goed door elkaar en
kruid af met peper en zout.
12. Haal de pistolets uit de oven en
leg er de krokante zalmburgers op.
Schep er wat van de komkommerdressing
op en werk af met rucola en
kerstomaten!
Enjoy!