top of page

Zalmburger

Voor 2 burgers

Ingrediënten

​

>> voor de burger

​

✓ 250 g         zalmfilet

✓   2           bruine/volkoren pistolets

✓ 30 g          havervlokken

✓   1           ei

✓ 1 el          mosterd

✓ klein handvol bieslook 

✓ 130 g         kerstomaten

✓ 130 g         rucola

✓ ½             limoen

✓ 1 el          olijfolie

✓ pezo

​

>> voor de komkommerdressing

✓ 200 g         magere natuuryoghurt,                     ongesuikerd

✓ ½             limoen

✓ ½             komkommer

✓ ½             rode ui

✓ 1 teentje     knoflook

✓ klein handvol bieslook 

✓ klein handvol dille

​

​

11.png

Bereidingswijze

​

​

1. Maal de havervlokken in een

 

hakmolen/vleesmolen totdat het meel

 

wordt. Doe dit in een mengkom.

​

2. Maal de zalm in een

 

hakmolen/vleesmolen en voeg toe aan

 

de gemixte havervlokken. 


3. Voeg het ei, mosterd, de gehakte

 

bieslook en het limoensap (naar

 

smaak) toe aan de zalm. Meng dit

 

geheel goed. 

​

4. Kruid af met peper en zout.


5. Kneed 2 gelijkaardige burgers van

 

dit mengsel. 

​

6. Giet de olijfolie in een warme pan

 

en bak de zalmburgers goudbruin.

​

7. Snij de pistolets doormidden en

 

grill ze kort in de oven.

 

Maak, terwijl de burgers aan het

 

bakken zijn, de komkommerdressing. 

​

8. Snij de komkommer en de rode ui in

 

dunne schijfjes. Hak de bieslook en

 

de dille grof.

​

9. Voeg toe aan de magere yoghurt en

 

werk naar smaak af met wat limoensap.


10. Rasp 1 teentje knoflook boven de

 

yoghurtdressing.


11. Roer alles goed door elkaar en

 

kruid af met peper en zout.

​

12. Haal de pistolets uit de oven en

 

leg er de krokante zalmburgers op.

 

Schep er wat van de komkommerdressing

 

op en werk af met rucola en

 

kerstomaten!

 

Enjoy!

​

​

​

bottom of page