Zalmburger

Voor 2 burgers

Ingrediënten

>> voor de burger

✓ 250 g         zalmfilet

✓   2           bruine/volkoren pistolets

✓ 30 g          havervlokken

✓   1           ei

✓ 1 el          mosterd

✓ klein handvol bieslook 

✓ 130 g         kerstomaten

✓ 130 g         rucola

✓ ½             limoen

✓ 1 el          olijfolie

✓ pezo

>> voor de komkommerdressing

 200 g         magere natuuryoghurt,                     ongesuikerd

✓ ½             limoen

✓ ½             komkommer

✓ ½             rode ui

✓ 1 teentje     knoflook

✓ klein handvol bieslook 

✓ klein handvol dille

11.png

Bereidingswijze

1. Maal de havervlokken in een

 

hakmolen/vleesmolen totdat het meel

 

wordt. Doe dit in een mengkom.

2. Maal de zalm in een

 

hakmolen/vleesmolen en voeg toe aan

 

de gemixte havervlokken. 


3. Voeg het ei, mosterd, de gehakte

 

bieslook en het limoensap (naar

 

smaak) toe aan de zalm. Meng dit

 

geheel goed. 

4. Kruid af met peper en zout.


5. Kneed 2 gelijkaardige burgers van

 

dit mengsel. 

6. Giet de olijfolie in een warme pan

 

en bak de zalmburgers goudbruin.

7. Snij de pistolets doormidden en

 

grill ze kort in de oven.

 

Maak, terwijl de burgers aan het

 

bakken zijn, de komkommerdressing. 

8. Snij de komkommer en de rode ui in

 

dunne schijfjes. Hak de bieslook en

 

de dille grof.

9. Voeg toe aan de magere yoghurt en

 

werk naar smaak af met wat limoensap.


10. Rasp 1 teentje knoflook boven de

 

yoghurtdressing.


11. Roer alles goed door elkaar en

 

kruid af met peper en zout.

12. Haal de pistolets uit de oven en

 

leg er de krokante zalmburgers op.

 

Schep er wat van de komkommerdressing

 

op en werk af met rucola en

 

kerstomaten!

 

Enjoy!

Blijf je graag op de hoogte over alle nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Je kan me vinden in de Ooststraat 3a te Veurne.

foodtofit@outlook.com

Tel: +32 491 52 8952

BTW BE 0751 804 240

RIZIV 5-63203-76-601

©2020 by Marthe Vandaele