Wok met broccoli
Voor 2 personen
Ingrediënten
​
✓ 200 g kipfilet
✓ 1 rode ui
✓ 1 broccoli
✓ 1 paksoi
✓ 250 ml kokosmelk
✓ 1 el groene currypasta
✓ 1 zakje (zilvervlies/ volwaardige) rijst
✓ 1 limoen
✓ 15 g verse koriander
✓ kippenkruiden
✓ peper
✓ zout
Bereidingswijze
1. Snij de kip in blokjes en zet
apart.
2. Scheid het groen van de paksoi
en snijd de witte stelen in grote
stukken. Rol de groene bladeren van
de paksoi op en snijd ze in dunne
repen. Spoel de paksoi in een
​
vergiet.
3. Snij de rode ui in dunne ringen.
​
4. Snij de stronk en het groene
blad van de onderzijde van de
broccoli. Je kan de stronk indien
gewenst er ook bij doen (deze kan
je met een dunschiller schillen).
De rest van de broccoli snijd je in
kleine roosjes. Spoel de broccoli
in een vergiet en kook deze
vervolgens in 3-4 min. beetgaar en
giet het water af.
​
5.Verhit terwijl de broccoli kookt,
de olie in een grote wok of
roerbakpan en fruit hierin de rode
ui.
​
6. Voeg de kippenblokjes toe, samen
met de kippenkruiden en bak deze
aan. Roer de currypasta erdoor en
bak deze 1 minuut mee.
​
7.Kook de rijst volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
​
8. Voeg de paksoi en broccoli toe
en roerbak ongeveer 5 minuten op
een middelhoog vuur.
​
10. Schenk de kokosmelk erbij en
laat dit nog enkele minuten
pruttelen. Kruid het geheel met
peper en zout.
​
11. Werk de wok af met de
limoenschijfjes en koriander en
serveer met rijst.
​