top of page

Wok met broccoli

Voor 2 personen

Ingrediënten

​

✓ 200 g       kipfilet

✓ 1           rode ui

✓ 1           broccoli

✓ 1           paksoi

✓ 250 ml      kokosmelk

✓ 1 el        groene currypasta

✓ 1 zakje     (zilvervlies/                         volwaardige) rijst

✓ 1           limoen

✓ 15 g        verse koriander

✓ kippenkruiden

✓ peper

✓ zout

11.png

Bereidingswijze

1. Snij de kip in blokjes en zet

 

apart.

 

2. Scheid het groen van de paksoi

 

en snijd de witte stelen in grote

 

stukken. Rol de groene bladeren van

 

de paksoi op en snijd ze in dunne

 

repen. Spoel de paksoi in een 

​

vergiet.

 

3. Snij de rode ui in dunne ringen.

​

4. Snij de stronk en het groene

 

blad van de onderzijde van de

 

broccoli. Je kan de stronk indien

 

gewenst er ook bij doen (deze kan

 

je met een dunschiller schillen).

 

De rest van de broccoli snijd je in

 

kleine roosjes. Spoel de broccoli

 

in een vergiet en kook deze

 

vervolgens in 3-4 min. beetgaar en

 

giet het water af.

​

 

5.Verhit terwijl de broccoli kookt,

 

de olie in een grote wok of

 

roerbakpan en fruit hierin de rode

 

ui.

​

 

6. Voeg de kippenblokjes toe, samen

 

met de kippenkruiden en bak deze

 

aan. Roer de currypasta erdoor en

 

bak deze 1 minuut mee.

​


7.Kook de rijst volgens de

 

aanwijzingen op de verpakking.

​

 

8. Voeg de paksoi en broccoli toe

 

en roerbak ongeveer 5 minuten op

 

een middelhoog vuur.

​

 

10. Schenk de kokosmelk erbij en

 

laat dit nog enkele minuten

 

pruttelen. Kruid het geheel met

 

peper en zout.

​

 

11. Werk de wok af met de

 

limoenschijfjes en koriander en

 

serveer met rijst.

​

bottom of page