Vistaco's
Voor 3 taco's
Ingrediënten
​
​
✓
✓ 300 g kabeljauw
✓ 100 g rucola
✓ 1 avocado
✓ 1/2 mango
✓ 1/2 rode ui
✓​ 1 limoen
✓ komkommer
✓ kerstomaten
✓ 3 groente-of volkoren
wraps
✓ 150 g Griekse yoghurt
✓ 2 el zonnebloemolie
✓ 1 tl paprikapoeder
✓ 1 tl cayennepeper
✓ peper
✓ zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190°C.
​
2. Meng het paprikapoeder,
cayennepeper en de zonnebloemolie en
breng op smaak met peper en zout.
​
3. Snij de vis in blokjes en smeer in
met het specerijenmengsel. Besprenkel
er limoensap op naar smaak. Laat een
​
grill-of koekenpan goed heet worden
en bak de vis gaar.
​
4. Besprenkel de wrap met water en
plaats ze voor 10-20 seconden in je
magnetron. Hang vervolgens de wraps
voor 7 minuten in je ovenrooster tot
ze krokant zijn.
5. Snij de kerstomaten, komkommer,
avocado, en mango in blokjes. Snipper
de rode ui.
​
6. Plet de blokjes avocado met een
vork en voeg er de Griekse yoghurt en
rode ui aan toe. Pers een halve
limoen uit en voeg dit ook aan het
mengsel toe. Kruid naar smaak met
peper en zout.
​
7. Vul de bodem van de taco met
rucola, vervolgens de vis, avocado-
dip, mango, kerstomaten en komkommer.
​