top of page

Shakshuka

Voor 2-3 personen

Ingrediënten

​

✓ 500 g (diepvries)pompoen

✓ 400 g gepelde tomaten in blik

✓ 1 groene paprika

✓ 1 rode paprika

✓ 2 (volkoren) pitabroodjes

✓ 3 eieren

✓ 100 g feta

✓ 2 teentjes knoflook

✓ 1 sjalot

✓ koriander

✓ bladpeterselie

✓ komijn

✓ paprikapoeder

✓ oregano

✓​ grof gemalen chili

✓ olijfolie

✓ peper

✓ zout

✓ peper  

✓ zout 

​

​

​

11504FE6-86BB-4721-B762-156B21FA506A_1_201_a.jpeg

1. Verwarm de oven voor op 180

 

graden. Schil de pompoen, verwijder

 

de pitten en snijd in kleine blokjes.

 

Leg de pompoenblokjes in een

 

ovenschaal, overgiet met 2 eetlepels

 

olijfolie, peper, zout, grof gemalen

 

chili en oregano (naar eigen smaak).

 

Pel twee teentjes knoflook en rasp

 

deze boven de pompoenblokjes. Roer

 

het geheel goed door elkaar.

 

2. Rooster de pompoen 45 minuten in

 

de oven tot deze beetgaar is. Vergeet

 

niet om de pompoen af en toe om te

 

roeren tijdens het roosteren.

 

3. Pel de sjalot en snipper deze.

 

Verwijder de steelaanzet van de

 

paprika’s, snijd in de lengte

 

doormidden en verwijder de

 

zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in

 

blokjes. 

 

4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in

 

een grote koekenpan op middelhoog

 

vuur. Fruit de sjalot 5 minuten onder

 

regelmatig omscheppen. Bak de

 

paprika, paprikapoeder en het

 

komijnzaad 2 minuten mee.

 

5. Doe de gepelde tomaten bij het

 

sjalot-paprikamengsel. Plet ze wat

 

tegen de zijkant van de pan. Voeg

 

vervolgens de beetgare pompoenblokjes

 

toe aan de pan.

 

6. Laat 5 minuten zacht koken.

 

7. Maak drie kuiltjes in het

 

tomatenmengsel met de achterkant van

 

een lepel en breek boven ieder

 

kuiltje voorzichtig een ei. Leg een

 

deksel op de pan en laat het mengsel

 

5 tot 7 minuten zacht koken, tot het

 

eiwit net is gestold.

 

8. Verwarm de pitabroodjes volgens de

 

aanwijzingen op de verpakking.

 

9. Werk de shakshuka af met grof

 

gehakte koriander, bladpeterselie en

 

feta. Serveer met het pitabrood. 

 

PS: Like it spicy?  Snijd een

 

chilipeper in dunne ringen en garneer

 

dit op de shakshuka.

bottom of page