Shakshuka
Voor 2-3 personen
Ingrediënten
​
✓ 500 g (diepvries)pompoen
✓ 400 g gepelde tomaten in blik
✓ 1 groene paprika
✓ 1 rode paprika
✓ 2 (volkoren) pitabroodjes
✓ 3 eieren
✓ 100 g feta
✓ 2 teentjes knoflook
✓ 1 sjalot
✓ koriander
✓ bladpeterselie
✓ komijn
✓ paprikapoeder
✓ oregano
✓​ grof gemalen chili
✓ olijfolie
✓ peper
✓ zout
✓ peper
✓ zout
​
​
​
1. Verwarm de oven voor op 180
graden. Schil de pompoen, verwijder
de pitten en snijd in kleine blokjes.
Leg de pompoenblokjes in een
ovenschaal, overgiet met 2 eetlepels
olijfolie, peper, zout, grof gemalen
chili en oregano (naar eigen smaak).
Pel twee teentjes knoflook en rasp
deze boven de pompoenblokjes. Roer
het geheel goed door elkaar.
2. Rooster de pompoen 45 minuten in
de oven tot deze beetgaar is. Vergeet
niet om de pompoen af en toe om te
roeren tijdens het roosteren.
3. Pel de sjalot en snipper deze.
Verwijder de steelaanzet van de
paprika’s, snijd in de lengte
doormidden en verwijder de
zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in
blokjes.
4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in
een grote koekenpan op middelhoog
vuur. Fruit de sjalot 5 minuten onder
regelmatig omscheppen. Bak de
paprika, paprikapoeder en het
komijnzaad 2 minuten mee.
5. Doe de gepelde tomaten bij het
sjalot-paprikamengsel. Plet ze wat
tegen de zijkant van de pan. Voeg
vervolgens de beetgare pompoenblokjes
toe aan de pan.
6. Laat 5 minuten zacht koken.
7. Maak drie kuiltjes in het
tomatenmengsel met de achterkant van
een lepel en breek boven ieder
kuiltje voorzichtig een ei. Leg een
deksel op de pan en laat het mengsel
5 tot 7 minuten zacht koken, tot het
eiwit net is gestold.
8. Verwarm de pitabroodjes volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
9. Werk de shakshuka af met grof
gehakte koriander, bladpeterselie en
feta. Serveer met het pitabrood.
PS: Like it spicy? Snijd een
chilipeper in dunne ringen en garneer
dit op de shakshuka.