top of page

Rode bietensoep

Voor ± 1 liter

Ingrediënten

✓ 300 g     rode bieten    

✓ 150 g     tomatenblokjes (uit blik)

✓ 600 ml    groentebouillon

✓ 75 g      feta (optioneel)

✓ 1/2       citroen

✓ 1 teen    look

✓​ 1/2       ui

✓ olijfolie

✓ peper

✓ zout

12.png

Bereidingswijze

1. Giet 1 eetlepel olijfolie in een

 

kookpot en voeg er de gesneden ui

 

en look aan toe. Stoof aan tot ze

 

glazig zijn.

 

2. Voeg de bouillon toe aan de

 

ajuin en look en breng aan de kook.

 

3. Schil terwijl de rode biet en

 

snij in blokjes. Voeg toe aan de

 

bouillon  en kook ze in 15 minuten

 

zachtjes gaar.

 

4. Voeg vervolgens de tomaten toe

 

en laat nog 5 minuten koken.

 

5. Mix het geheel met een

 

staafmixer.

 

6 Breng  de soep op smaak met

 

citroensap, vers gemalen peper en

 

zout.

 

7. Verdeel de soep over de kleine

 

glaasjes (als apero) of in een

 

soeptas (lunch) en verkruimel er de

 

feta over.

Geniet!

bottom of page