Flatbread met cashewspread
Rode bietensoep
Voor ± 1 liter
Ingrediënten
✓ 300 g rode bieten
✓ 150 g tomatenblokjes (uit blik)
✓ 600 ml groentebouillon
✓ 75 g feta (optioneel)
✓ 1/2 citroen
✓ 1 teen look
✓ 1/2 ui
✓ olijfolie
✓ peper
✓ zout

Bereidingswijze
1. Giet 1 eetlepel olijfolie in een
kookpot en voeg er de gesneden ui
en look aan toe. Stoof aan tot ze
glazig zijn.
2. Voeg de bouillon toe aan de
ajuin en look en breng aan de kook.
3. Schil terwijl de rode biet en
snij in blokjes. Voeg toe aan de
bouillon en kook ze in 15 minuten
zachtjes gaar.
4. Voeg vervolgens de tomaten toe
en laat nog 5 minuten koken.
5. Mix het geheel met een
staafmixer.
6 Breng de soep op smaak met
citroensap, vers gemalen peper en
zout.
7. Verdeel de soep over de kleine
glaasjes (als apero) of in een
soeptas (lunch) en verkruimel er de
feta over.
Geniet!