top of page

Rode bietensoep

Voor ± 1 liter

Ingrediënten

​

✓ 300 g     rode bieten    

✓ 150 g     tomatenblokjes (uit blik)

✓ 600 ml    groentebouillon

✓ 75 g      feta (optioneel)

✓ 1/2       citroen

✓ 1 teen    look

✓​ 1/2       ui

✓ olijfolie

✓ peper

✓ zout

12.png

Bereidingswijze

1. Giet 1 eetlepel olijfolie in een

 

kookpot en voeg er de gesneden ui

 

en look aan toe. Stoof aan tot ze

 

glazig zijn.

​

 

2. Voeg de bouillon toe aan de

 

ajuin en look en breng aan de kook.

​

 

3. Schil terwijl de rode biet en

 

snij in blokjes. Voeg toe aan de

 

bouillon  en kook ze in 15 minuten

 

zachtjes gaar.

​

 

4. Voeg vervolgens de tomaten toe

 

en laat nog 5 minuten koken.

​

 

5. Mix het geheel met een

 

staafmixer.

​

 

6 Breng  de soep op smaak met

 

citroensap, vers gemalen peper en

 

zout.

​

 

7. Verdeel de soep over de kleine

 

glaasjes (als apero) of in een

 

soeptas (lunch) en verkruimel er de

 

feta over.

​

Geniet!

​

bottom of page