Rode bietensoep
Voor ± 1 liter
Ingrediënten
​
✓ 300 g rode bieten
✓ 150 g tomatenblokjes (uit blik)
✓ 600 ml groentebouillon
✓ 75 g feta (optioneel)
✓ 1/2 citroen
✓ 1 teen look
✓​ 1/2 ui
✓ olijfolie
✓ peper
✓ zout
Bereidingswijze
1. Giet 1 eetlepel olijfolie in een
kookpot en voeg er de gesneden ui
en look aan toe. Stoof aan tot ze
glazig zijn.
​
2. Voeg de bouillon toe aan de
ajuin en look en breng aan de kook.
​
3. Schil terwijl de rode biet en
snij in blokjes. Voeg toe aan de
bouillon en kook ze in 15 minuten
zachtjes gaar.
​
4. Voeg vervolgens de tomaten toe
en laat nog 5 minuten koken.
​
5. Mix het geheel met een
staafmixer.
​
6 Breng de soep op smaak met
citroensap, vers gemalen peper en
zout.
​
7. Verdeel de soep over de kleine
glaasjes (als apero) of in een
soeptas (lunch) en verkruimel er de
feta over.
​
Geniet!
​