top of page

Pompoensoep met een twist

Voor 1,5 liter

Ingrediënten

​

✓ 300 g          pompoen

✓ 100 g          zoete aardappel

✓ 1 teentje      look

✓ 1              ajuin

✓ 1 el           olijfolie

✓ 1 blokje       groentebouillon

✓ 1 l            water

✓ gember

✓ kurkuma

✓ peper

✓ zout

​

​

Donker Leisteen Bloemig Dans Poster-7.pn

Bereidingswijze

1. Snij de ui en look in grove

 

stukken. Schil de zoete aardappel

 

en doe deze in stukken.

​

 

2. Schil de pompoen, verwijder de

 

zaadjes en snijd het vruchtvlees in

 

blokjes.

​

 

3. Verwarm de olijfolie en bak de

 

stukken ui en look glazig.

​

 

4. Voeg er de stukken pompoen en

 

zoete aardappel aan toe en laat

 

enkele minuten mee stoven. Giet er

 

het water bij en voeg het

 

bouillonblokje toe. Dek af en laat

 

de groenten gaar koken.

​

 

5. Rasp de gember (hoeveelheid naar

 

smaak) en voeg toe aan de soep.

 

6. Mix de soep heel fijn en kruid

 

af met peper, zout en kurkuma.​

​

​

Smakelijk!

​

​

Je kan me vinden in Veurne, Gent & online.

Blijf je graag op de hoogte over alle nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving!

foodtofit@outlook.com

Tel: +32 491 52 8952

BTW BE 0751 804 240

RIZIV 5-63203-76-601

​

©2020 by Marthe Vandaele

​

bottom of page