Pompoensoep met een twist
Voor 1,5 liter
Ingrediënten
​
✓ 300 g pompoen
✓ 100 g zoete aardappel
✓ 1 teentje look
✓ 1 ajuin
✓ 1 el olijfolie
✓ 1 blokje groentebouillon
✓ 1 l water
✓ gember
✓ kurkuma
✓ peper
✓ zout
​
​
Bereidingswijze
1. Snij de ui en look in grove
stukken. Schil de zoete aardappel
en doe deze in stukken.
​
2. Schil de pompoen, verwijder de
zaadjes en snijd het vruchtvlees in
blokjes.
​
3. Verwarm de olijfolie en bak de
stukken ui en look glazig.
​
4. Voeg er de stukken pompoen en
zoete aardappel aan toe en laat
enkele minuten mee stoven. Giet er
het water bij en voeg het
bouillonblokje toe. Dek af en laat
de groenten gaar koken.
​
5. Rasp de gember (hoeveelheid naar
smaak) en voeg toe aan de soep.
6. Mix de soep heel fijn en kruid
af met peper, zout en kurkuma.​
​
​
Smakelijk!
​
​