Noedelsalade
Voor ± 2 personen
Ingrediënten
​
✓ 200 g kipfilet
✓ 25g gezouten pinda’s
✓ 1/2 komkommer
✓ 250 g sperziebonen
✓ 120 g volkoren noedels
✓ 1 el zoetzure saus
✓​ 50 ml sojasaus
✓ 1 teen knoflook
✓ 1 limoen
✓ koriander
✓ (Thaise) basilicum
✓ olijfolie
✓ peper
Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook en
bereid intussen de groenten voor.
Dop de sperziebonen en snij de
komkommer in de lengte doormidden
en dan in dunne plakjes.
2. Pluk de kruiden van de steeltjes
en hak ze grof.
3. Rasp 1/2 tl limoenschil fijn
boven een kommetje en snijd de
limoen in partjes. Rasp de knoflook
fijn. Meng de sojasaus met 1/2
theelepel limoenrasp, look en 1
eetlepel zoete chilisaus.
3. Voeg de sperziebonen ongeveer 5
minuten toe aan het kokende water.
Doe de noedels erbij en kook 1-2
minuten op laag vuur tot alles
beetgaar is. Giet af in een zeef en
laat uitlekken.
4. Dep de kip droog. Verhit een
grote koekenpan op hoog vuur met 2
eetlepels olijfolie. Bak de kip
goudbruin en blus daarna met de
marinade. Laat de kip wat afkoelen
en snij vervolgens in reepjes.
5. Hak de pindanoten grof.
6. Meng de noedels en sperziebonen
met de komkommer. Breng op smaak
met peper. Verdeel de kip, pinda’s
en verse kruiden over de
noedelsalade. Serveer er de
limoenpartjes bij.
Geniet van deze heerlijke en
voedzame smaakbom!