top of page

Creamy butternut

Voor 4 personen

Ingrediënten

 

✓ 1 butternut

✓ 1 groene paprika

✓ 1 gele paprika

✓ 1 rode paprika

✓ 2 teentjes knoflook

✓ granaatappel

✓ 300 g griekse yoghurt

✓ geroosterde pompoenpitten

✓ 250 g parelcouscous of “Ebly”

✓ 1 blokje groentebouillon

✓ olijfolie

✓ citroen

✓ basilicum

✓ paprikapoeder

✓ komijnzaad

✓ pezo

 

393641238_837039481492864_3664465156985839758_n.jpg

Bereidingswijze  

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 2 cm.

3. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij deze in dunne reepjes.

4.  Meng de pompoen en paprikareepjes met de olie, komijnzaad en paprikapoeder en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Maak een teentje knoflook los van de bol, verwijder de harde onderkant van de teen en pel vervolgens voorzichtig met een mesje de schil van de teen. Leg deze ook op de bakplaat bij de pompoen en paprika

6. Bak de pompoen en paprika 30 min. in de oven.

7. Breng water aan de kook en roer en een blokje groentebouillon door. Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.

8. Snijd de steel aan de bovenkant van de granaatappel eruit. Maak met een mes vanaf de bovenkant parten, maar snijd de granaatappel niet helemaal door. Nu kun je de parten gemakkelijk uit elkaar trekken. Haal met je vingers de granaatappelpitjes eruit en vang ze op in een bakje.

9. Neem een handvol basilicum en mix deze samen met de yoghurt en geroosterd teentje look (1 of 2 afhankelijk van eigen gewenste smaak).

10. Werk af met wat citroenzeste, peper en zout naar eigen smaak.

11. Dresseer het geheel zoals op de foto.

 

Smakelijk!

bottom of page