Ingrediënten
​
​
✓ 300 g kabeljauwfilet
✓ 300 g kerstomaten
✓ 1/2 courgette
✓ 1 citroen
✓ dille
✓ olijfolie
✓ peper
✓ zout
​
Tip
​
Dit gerecht kan je met krieltjes serveren indien gewenst.
​
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snij een halve citroen in
schijfjes.
​
3. Halveer de kerstomaten en snij de
courgette in schijven. Roer 1 eetlepel
olijfolie door de groenten en kruid
met peper en zout.
​
4. Plaats de groenten voor een half
uur in de oven en roer regelmatig om.
​
5. Leg de vis in een ovenschaal en
kruid beide kanten met peper en zout.
Verdeel er vervolgens 1 el olijfolie
over en besprenkel met het sap van een
halve citroen. Leg de citroenschijfjes
op de vis.
​
6. Steek wanneer de groenten reeds 15
min. in de oven zitten, de vis er bij
voor de resterende 15 min. Controleer
regelmatig. Gaartijd hangt af van de
oven en de dikte van de vis.
​
7. Haal alles uit de oven en werk af
met wat dille.
​
​