Kabeljauw met ovengroenten

Voor 2 personen

Ingrediënten

 

✓ 300 g       kabeljauwfilet

✓ 300 g       kerstomaten

✓ 1/2         courgette

✓ 1           citroen

✓ dille

✓ olijfolie

✓ peper

✓ zout

 

Tip

Dit gerecht kan je met krieltjes serveren indien gewenst.

 

 

fullsizeoutput_5c0d.jpeg

Bereidingswijze

1.  Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snij een halve citroen in

 

schijfjes.

3. Halveer de kerstomaten en snij de

 

courgette in schijven. Roer 1 eetlepel

 

olijfolie door de groenten en kruid

 

met peper en zout.

4. Plaats de groenten voor een half

 

uur in de oven en roer regelmatig om.

5. Leg de vis in een ovenschaal en

 

kruid beide kanten met peper en zout.

 

Verdeel er vervolgens 1 el olijfolie

 

over en besprenkel met het sap van een

 

halve citroen. Leg de citroenschijfjes

 

op de vis.

6. Steek wanneer de groenten reeds 15

 

min. in de oven zitten, de vis er bij

 

voor de resterende 15 min. Controleer

 

regelmatig. Gaartijd hangt af van de

 

oven en de dikte van de vis.

7. Haal alles uit de oven en werk af

 

met wat dille.