Herfstige couscous
Voor 4 personen
Ingrediënten
​
​
✓ 400 g pompoen (naar keuze)
✓ 400 g kipfilet
✓ 1 courgette
✓ 300 g couscous
✓ 1/2 granaatappel
✓ 300g natuuryoghurt, ongesuikerd
✓ ui
✓ peterselie
✓ gele currypasta
✓ citroen
✓ olijfolie
✓ ras el hanout
✓ peper
✓ zout
​
​
Bereidingswijze
1. Schil de pompoen, verwijder de
zaadjes en snijd het vruchtvlees in
blokjes. Snij de courgette in schijfjes.
​
2. Snij de ajuin in blokjes en fruit in
1 eetlepel olijfolie. Roer er de pompoen
door en blus met een klein beetje water.
Kruid met peper en zout. Laat dit geheel
op een matig vuurtje stoven. Wanneer de
pompoen bijna gaar is voeg je de
courgette toe.
3. Kook terwijl de groenten aan het
stoven zijn de parelcoucous gaar (zie
verpakking voor kooktijd).
4. Meng vervolgens 2 tl currypasta met
2 el natuuryoghurt. Dep de kip droog en
snij het vlees in de lengte in 2 platte
filets. Wrijf de kip in met de marinade
en zet opzij.
5. Haal terwijl de kip bakt de pitjes
uit de granaatappel indien je deze vers
kocht. Of haal uit de diepvries en laat
ontdooien.
6. Verhit een grote koekenpan met 1 el
olijfolie op middelhoog vuur en bak de
kipfilets tot ze goudbruin zijn. Snij
vervolgens in repen.
7. Hak een handvol peterselie zonder
harde steeltjes fijn. Maak de
yoghurtsaus door 150 g yoghurt te mengen
met 1 tl (naar smaak) ras el hanout.
Voeg er de gehakte peterselie,
citroenzeste, peper en zout aan toe.
8. Dresseer het bord zoals op de foto.
​
​