Ingrediënten
​
✓ 250 g ricotta
✓ 125 g champignons
✓ 1 courgette
✓ 1 peer
✓​ 1 teen look
✓​ 1 handvol pijnboompitten
✓​ 4 takjes rozemarijn
✓ 1 rechthoekig pizzadeeg
✓​ honing
✓ olijfolie
✓ peper
✓ zout
​
Bereidingswijze
​
-
Verwarm de oven voor op 200°C
(boven- en onderwarmte).
-
Snij de champignons en courgette in
dunne plakken.
-
Snij de peer in vier en verwijder
het klokhuis. Snij vervolgens in
dunne plakken.
-
Rasp een teentje look en meng dit
door de ricotta. Breng de ricotta op
smaak met peper en zout.
-
Rits de rozemarijn van het takje.
-
Rol het bladerdeeg uit. Prik met een
vork gaatjes in het deeg.
-
Besmeer het bladerdeeg met het
ricottamengsel. Verdeel hierover de
plakjes courgette, champignons en
peer. Strooi vervolgens de
pijnboompitten en rozemarijn over
het geheel. Hou nog enkele schijfjes
peer aan de kant voor de afwerking.
-
Verdeel 1 eetlepel olijfolie over
het pizzadeeg en kruid met peper en
zout. -
Bak de hartige taart in
ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin
in de voorverwarmde oven.
-
Garneer de taart met de overige
stukjes peer en wat honing naar
smaak.
​
Geniet!
​