Filodeeghapje

Voor 10-12 hapjes

Ingrediënten filodeegkoekje 

✓ 1 pak filodeeg 

✓   vloeibare boter 
 

Ingrediënten zalmvulling 

✓ 150 gram verse zalm - in

kleine blokjes  

✓ 1 zakje rucola 

✓     150 g philadelphia 

natuur (light) 

✓     bieslook 

✓     sesamzaad 

✓     lente-ui 

✓     peper  

✓     zout  

 

 
 

Ingrediënten spinazie-feta vulling 

✓  200 g spinazie 

✓  100 g feta 

✓  1 sjalot 

✓  20 g pompoenpitten 

✓   olijfolie 

✓   peper  

✓   zout  

Filodeeghapje

Bereiding filodeegkoekje 

1. Laat het filodeeg ontdooien.  

2. Verwarm je oven voor op 180 graden.  

3. Snij de filodeegvellen in vierkantjes (10x10cm). Bestrijk telkens de bovenkant met wat vloeibare boter. Per “koekje” heb je 3 vierkantjes nodig. Leg deze gekruisd over elkaar en duw ze vervolgens voorzichtig in een muffinvormpje.  

4. Bak 12-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.  

 

Bereiding vulling zalmhapje 

 

1.  Schep 125 g philadelphia natuur in een kommetje en knip met een keukenschaar de bieslook in fijne stukjes. Snipper een lente-ui en voeg toe aan het mengsel. Roer dit goed door elkaar. Kruid af met peper en zout. 

2.  Doe het mengsel in de filodeegkoekjes. Leg er vervolgens wat rucola op en dresseer met de blokjes zalm.  

3. Decoreer met geroosterde sesamzaadjes. 

 

 

Bereiding vulling spinazie-fetahapje 
1. Maak de sjalot schoon en snipper deze.  

2. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit totdat de sjalot glazig wordt.  

3. Voeg de spinazie in delen toe. Voeg pas weer spinazie toe als het vorige deel is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. 

4. Snij de feta in blokjes en voeg toe aan de spinazie. Laat smelten tot een romig geheel. 

5. Rooster de pompoenpitten en voeg deze toe aan het mengsel.  

6. Doe het mengsel in de filodeegkoekjes en werk af met wat geroosterde pompoenpitten.