top of page

Crunchy bulgur salade

Voor ±  2 personen

​

Ingrediënten bulgursalade

​

✓ 200 g          kikkererwten

✓ 200 g          boerenkool

✓ 150 g          bulgur-quinoamengeling

✓ 1/2            komkommer

✓ 1              zoete puntpaprika

✓ 1/2 blokje     groentebouillon

✓ 1 el           rode currypasta

✓ olijfolie

✓ pezo

✓ paprikapoeder

✓ currypoeder

✓ koriander of bladpeterselie

​

​

​

Ingrediënten yoghurtdressing

 

✓ 125 g magere natuuryoghurt ongesuikerd

✓ 1/2   limoen

✓ ras el hanout

​

​

foto's recepten-4.png

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

​

 

2. Breng water en het bouillonblokje

 

aan de kook en kook de bulgur zoals

 

aangegeven op de verpakking gaar.

​

 

3. Laat de kikkererwten uitlekken en

 

spoel ze af met water. Meng ze met de

 

currypasta, olijfolie, paprikapoeder,

 

peper en zout. Verspreid ze vervolgens

 

op een met bakpapier beklede bakplaat.

​

​

 

4. Was de boerenkool en scheur de

 

blaadjes van de stengels. Laat goed

 

drogen. Meng ze met de olijfolie,

 

peper, zout en het currypoeder.

 

Verspreid op een met bakpapier beklede

 

bakplaat.

​

 

5. Schuif de boerenkool en kikkererwten

 

in de voorverwarmde oven. Haal de

 

boerenkool er na ongeveer 10 minuten

 

uit oven (deze moeten crunchy zijn).

 

Laat de kikkererwten voor 30 minuten in

 

de oven en schep regelmatig om. Laat ze

 

nadien nog 10 min. in de oven staan zo

 

worden ook deze crunchy.

​

 

6. Snij de komkommer en zoete

​

puntpaprika in blokjes. Stoof de

 

puntpaprika kort aan in wat olijfolie

 

in een steelpan samen met wat peper en

 

zout.

​

 

7. Maak de yoghurtdressing door deze te

 

mengen met het sap van een halve limoen

​

en de ras el hanout kruiden naar smaak

 

toe te voegen.

 

5. Voeg alle bovenstaande ingrediënten

 

samen en dresseer met de

 

yoghurtdressing en de koriander of

 

bladpeterselie.

​

Geniet!

​

bottom of page