Crunchy visballetjes
Voor 30 balletjes​
Ingrediënten
​
>> voor de visballetjes
​
✓ 1/2 bos dille
✓ 1 bos bladpeterselie
✓ 350 g skrei/kabeljauw *
✓ 1 el mosterd
✓ 80 g panko
✓ 1 ei
✓ peper
✓ zout
​
* Ik gebruikte skrei uit de diepvries.
​
>> voor de tartaarsaus
​
✓ 150 g griekse yoghurt
✓ 1 el fijngehakte ui
✓ 1 el fijngehakte peterselie
✓ 6 opgelegde augurken
✓ 1 el kappertjes
✓ 1/2 citroen
✓ peper
✓ zout
​
​
​
Bereidingswijze
>> voor de visballetjes
1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2.Voeg de peterselie en een halve bos dille toe in de blender. Mix dit 10 seconden.
3. Voeg de vis toe en blend tot een smeuïge massa.
4. Voeg 50 g panko, het ei, de mosterd , 1 tl zout en 3 snuifjes peper toe en blend tot alles goed vermengd is.
5. Leg bakpapier op een bakplaat.
6. Bevochtig de handen en vorm uit het deeg ongeveer 30 balletjes en leg deze op het bakpapier.
7. Bak af in de oven voor 30 min. (draai de balletjes na 15 min om).
​
>> voor de tartaarsaus
1. Hak de ui, peterselie, kappertjes en augurken.
2. Voeg dit toe aan de griekse yoghurt en meng door elkaar.
3. Werk af met wat peper en zout, citroensap en citroenrasp naar eigen smaak.
Geniet!
​