Herfstige couscous

Voor 4 personen

Ingrediënten

 

✓ 400 g    pompoen (naar keuze)

✓ 400 g    kipfilet

✓ 1        courgette

✓ 300 g    couscous

✓ 1/2      granaatappel

✓ 300g     natuuryoghurt, ongesuikerd

✓ ui

✓ peterselie

✓ gele currypasta

✓ citroen

✓ olijfolie

✓ ras el hanout

✓ peper

✓ zout

 

Donker Leisteen Bloemig Dans Poster-5.pn

Bereidingswijze  

1. Schil de pompoen, verwijder de

 

zaadjes en snijd het vruchtvlees in

 

blokjes. Snij de courgette in schijfjes.

2. Snij de ajuin in blokjes en fruit in

 

1 eetlepel olijfolie. Roer er de pompoen

 

door en blus met een klein beetje water.

 

Kruid met peper en zout. Laat dit geheel

 

op een matig vuurtje stoven. Wanneer de

 

pompoen bijna gaar is voeg je de

 

courgette toe.

 

3. Kook terwijl de groenten aan het

 

stoven zijn de parelcoucous gaar (zie

 

verpakking voor kooktijd).

 

4. Meng vervolgens  2 tl currypasta met

 

2 el natuuryoghurt. Dep de kip droog en

 

snij het vlees in de lengte in 2 platte

 

filets. Wrijf de kip in met de marinade

 

en zet opzij.

 

5. Haal terwijl de kip bakt de pitjes

 

uit de granaatappel indien je deze vers

 

kocht. Of haal uit de diepvries en laat

 

ontdooien.

 

6. Verhit een grote koekenpan met 1 el

 

olijfolie op middelhoog vuur en bak de

 

kipfilets tot ze goudbruin zijn. Snij

 

vervolgens in repen.

 

7. Hak een handvol peterselie zonder

 

harde steeltjes fijn. Maak de

 

yoghurtsaus door 150 g yoghurt te mengen

 

met 1 tl (naar smaak) ras el hanout. 

 

Voeg er de gehakte peterselie,

 

citroenzeste, peper en zout aan toe.

 

8. Dresseer het bord zoals op de foto.