top of page

Bulgursalade met mango

Voor ± 2 personen

Ingrediënten

​

✓  150 g           bulgur

✓  200 g           kipfilet

✓  150 g           zoete aardappel

✓  150 g           koolraap

✓  1 grote (± 85g) rode biet                            (ongekookt) 

✓  1 el            mosterd

✓  1/2             mango

✓​  1/2 blokje      groentebouillon 

✓  olijfolie

✓  marjolein

✓  oregano

✓  peper

✓  zout

✓ peper

✓ zout

​

​

​

foto's recepten-6.png

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

 

2. Schil de koolraap, rode biet en

 

zoete aardappel en snij in

 

blokjes. 

 

3. Doe de groenten en kruid naar

 

smaak met peper, zout, marjolein,

 

oregano, mosterd en een goede

 

scheut olijfolie. Meng alles goed

 

door elkaar.

 

4. Verspreid de groenten op een met

 

bakpapier beklede bakplaat Bak deze

 

in ongeveer 30 minuten (tot ze

 

zacht zijn) af in de oven en roer

 

halverwege goed door. 

 

5. Breng water aan de kook samen

 

met het bouillongblokje en kook de

 

bulgur zoals aangegeven op de

 

verpakking gaar. 

 

6. Verhit terwijl 1 el olijfolie in

 

een pan en voeg hier de in blokjes

 

gesneden kip aan toe. Bak tot deze

 

goudbruin zijn en kruid met peper

 

en zout.

 

7. Voeg de ovengroenten, kip en

 

mangoblokjes toe aan de bulgur en

 

meng door elkaar.

 

Geniet!

bottom of page