top of page

Broodpudding

Ingrediënten

​

✓ 1           banaan

✓ 1           appel

✓ 1 el        honing

✓ 1 tl        kaneel

✓ 1 snuifje    zout

✓ 1 hand      veenbessen

✓ 300 g       oud brood

✓ 300 ml      halfvolle melk

✓ 2           eieren

✓ 50 g        peperkoek

​

​

Tips
 

In de plaats van halfvolle melk, kan er ook voor rijstdrink of een andere melksoort naar keuze gebruikt worden.

​

Ik maakte de broodpudding in muffinvom,

maar dit kan gerust ook in een grote bakvorm. Laat deze dan wel een 5 tal minuten langer in de oven bakken.

​

​

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180

 

graden.

​

2. Snij het brood en de peperkoek

 

in stukken en doe in een kom.

​

3. Giet de warme halfvolle melk

 

over het brood.

​

4. Schil en plet de banaan terwijl

 

je het brood met de melk een half

 

uur laat weken.

​

5. Meng de eitjes onder de banaan.

 

Voeg de kaneel en honing toe aan

 

dit mengsel.

​

6. Voeg het banaanmengsel toe aan

 

het brood en meng dit geheel.

​

7. Schil en snij vervolgens de

 

appel in blokjes en voeg dit toe

 

aan het mengsel, samen met de

 

veenbessen en het zout.

​

8. Roer alles goed door elkaar.

​

9. Doe het mengsel in de 

​

muffinvormpjes en bak de

 

broodpudding in 20 minuten af in de

 

oven.

​

Geniet!

​

bottom of page