Broodpudding

Ingrediënten

✓ 1           banaan

✓ 1           appel

✓ 1 el        honing

✓ 1 tl        kaneel

✓ 1 snuifje    zout

✓ 1 hand      veenbessen

✓ 300 g       oud brood

✓ 300 ml      halfvolle melk

✓ 2           eieren

✓ 50 g        peperkoek

Tips
 

In de plaats van halfvolle melk, kan er ook voor rijstdrink of een andere melksoort naar keuze gebruikt worden.

Ik maakte de broodpudding in muffinvom,

maar dit kan gerust ook in een grote bakvorm. Laat deze dan wel een 5 tal minuten langer in de oven bakken.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180

 

graden.

2. Snij het brood en de peperkoek

 

in stukken en doe in een kom.

3. Giet de warme halfvolle melk

 

over het brood.

4. Schil en plet de banaan terwijl

 

je het brood met de melk een half

 

uur laat weken.

5. Meng de eitjes onder de banaan.

 

Voeg de kaneel en honing toe aan

 

dit mengsel.

6. Voeg het banaanmengsel toe aan

 

het brood en meng dit geheel.

7. Schil en snij vervolgens de

 

appel in blokjes en voeg dit toe

 

aan het mengsel, samen met de

 

veenbessen en het zout.

8. Roer alles goed door elkaar.

9. Doe het mengsel in de 

muffinvormpjes en bak de

 

broodpudding in 20 minuten af in de

 

oven.

Geniet!

Blijf je graag op de hoogte over alle nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Je kan me vinden in de Ooststraat 3a te Veurne.

foodtofit@outlook.com

Tel: +32 491 52 8952

BTW BE 0751 804 240

RIZIV 5-63203-76-601

©2020 by Marthe Vandaele