Broodpudding
Ingrediënten
​
✓ 1 banaan
✓ 1 appel
✓ 1 el honing
✓ 1 tl kaneel
✓ 1 snuifje zout
✓ 1 hand veenbessen
✓ 300 g oud brood
✓ 300 ml halfvolle melk
✓ 2 eieren
✓ 50 g peperkoek
​
​
Tips
In de plaats van halfvolle melk, kan er ook voor rijstdrink of een andere melksoort naar keuze gebruikt worden.
​
Ik maakte de broodpudding in muffinvom,
maar dit kan gerust ook in een grote bakvorm. Laat deze dan wel een 5 tal minuten langer in de oven bakken.
​
​
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180
graden.
​
2. Snij het brood en de peperkoek
in stukken en doe in een kom.
​
3. Giet de warme halfvolle melk
over het brood.
​
4. Schil en plet de banaan terwijl
je het brood met de melk een half
uur laat weken.
​
5. Meng de eitjes onder de banaan.
Voeg de kaneel en honing toe aan
dit mengsel.
​
6. Voeg het banaanmengsel toe aan
het brood en meng dit geheel.
​
7. Schil en snij vervolgens de
appel in blokjes en voeg dit toe
aan het mengsel, samen met de
veenbessen en het zout.
​
8. Roer alles goed door elkaar.
​
9. Doe het mengsel in de
​
muffinvormpjes en bak de
broodpudding in 20 minuten af in de
oven.
​
Geniet!
​