Flatbread met cashewspread
Broodpudding
Ingrediënten
✓ 1 banaan
✓ 1 appel
✓ 1 el honing
✓ 1 tl kaneel
✓ 1 snuifje zout
✓ 1 hand veenbessen
✓ 300 g oud brood
✓ 300 ml halfvolle melk
✓ 2 eieren
✓ 50 g peperkoek
Tips
In de plaats van halfvolle melk, kan er ook voor rijstdrink of een andere melksoort naar keuze gebruikt worden.
Ik maakte de broodpudding in muffinvom,
maar dit kan gerust ook in een grote bakvorm. Laat deze dan wel een 5 tal minuten langer in de oven bakken.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180
graden.
2. Snij het brood en de peperkoek
in stukken en doe in een kom.
3. Giet de warme halfvolle melk
over het brood.
4. Schil en plet de banaan terwijl
je het brood met de melk een half
uur laat weken.
5. Meng de eitjes onder de banaan.
Voeg de kaneel en honing toe aan
dit mengsel.
6. Voeg het banaanmengsel toe aan
het brood en meng dit geheel.
7. Schil en snij vervolgens de
appel in blokjes en voeg dit toe
aan het mengsel, samen met de
veenbessen en het zout.
8. Roer alles goed door elkaar.
9. Doe het mengsel in de
muffinvormpjes en bak de
broodpudding in 20 minuten af in de
oven.
Geniet!