top of page

Blueberry pancakes

Voor 12 mini-pancakes

​

Ingrediënten

​

✓ 1 el        bakpoeder

✓ 200g        zelfrijzende bloem

✓ 1 zakje     vanillesuiker

✓ 2           eieren

✓ 45 g        magere (vloeibare)
              natuuryoghurt

✓ 150 ml      halfvolle melk      

✓ 250 g       blauwe bessen

✓ 1 el        arachideolie/                             zonnebloemolie

✓ snufje      zout

​

​

​

​

​

 

Tips
 

Gebruik 1 grote pan, op die manier kan je meerdere kleine pannenkoeken tegelijk bakken.

​

Hoe meer blauwe bessen je in het deeg toevoegt, hoe zoeter de pannenkoeken. Ik voeg er ongeveer een 6 tal toe per pannenkoek. Op die manier heb je minder beleg (honing/confituur/...) nodig.

​

Wil je een iets vloeibaarder beslag? Voeg dan gerust wat extra melk toe!

​

​

​

Bereidingswijze

1. Neem een mengkom en klop hierin de

​ eieren los. â€‹

​

2. Voeg aan de eieren de zelfrijzende

 

bloem, het​ bakpoeder, de vanillesuiker,

​

​

yoghurt, melk en een snuifje zout toe

 

en meng dit tot een glad geheel.

​

3. Giet wat arachideolie of

 

zonnebloemolie in de pan en laat dit

 

warm worden.

​

4. Schenk een kleine hoeveelheid van

 

het mengsel in de pan met een​ pollepel.

​

5. Strooi enkele gewassen blauwe bessen

 

over de nog vloeibare pannenkoek.

​

6. Laat ze op middelmatig vuur gaar

 

worden en draai om wanneer je

 

luchtbelletjes ziet aan de bovenkant.

​

7. Herhaal dit tot het beslag op is.

​

8. Serveer de pannenkoeken en eet ze

 

met wat vers fruit, confituur,...

​

bottom of page