Flatbread met cashewspread
Blueberry pancakes
Voor 12 mini-pancakes
Ingrediënten
✓ 1 el bakpoeder
✓ 200g zelfrijzende bloem
✓ 1 zakje vanillesuiker
✓ 2 eieren
✓ 45 g magere (vloeibare)
natuuryoghurt
✓ 150 ml halfvolle melk
✓ 250 g blauwe bessen
✓ 1 el arachideolie/ zonnebloemolie
✓ snufje zout
Tips
Gebruik 1 grote pan, op die manier kan je meerdere kleine pannenkoeken tegelijk bakken.
Hoe meer blauwe bessen je in het deeg toevoegt, hoe zoeter de pannenkoeken. Ik voeg er ongeveer een 6 tal toe per pannenkoek. Op die manier heb je minder beleg (honing/confituur/...) nodig.
Wil je een iets vloeibaarder beslag? Voeg dan gerust wat extra melk toe!

Bereidingswijze
1. Neem een mengkom en klop hierin de
eieren los.
2. Voeg aan de eieren de zelfrijzende
bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker,
yoghurt, melk en een snuifje zout toe
en meng dit tot een glad geheel.
3. Giet wat arachideolie of
zonnebloemolie in de pan en laat dit
warm worden.
4. Schenk een kleine hoeveelheid van
het mengsel in de pan met een pollepel.
5. Strooi enkele gewassen blauwe bessen
over de nog vloeibare pannenkoek.
6. Laat ze op middelmatig vuur gaar
worden en draai om wanneer je
luchtbelletjes ziet aan de bovenkant.
7. Herhaal dit tot het beslag op is.
8. Serveer de pannenkoeken en eet ze
met wat vers fruit, confituur,...