Blueberry pancakes

Voor 12 mini-pancakes

Ingrediënten

✓ 1 el        bakpoeder

✓ 200g        zelfrijzende bloem

 1 zakje     vanillesuiker

✓ 2           eieren

✓ 45 g        magere (vloeibare)
              natuuryoghurt

✓ 150 ml      halfvolle melk      

✓ 250 g       blauwe bessen

✓ 1 el        arachideolie/                             zonnebloemolie

✓ snufje      zout

 

Tips
 

Gebruik 1 grote pan, op die manier kan je meerdere kleine pannenkoeken tegelijk bakken.

Hoe meer blauwe bessen je in het deeg toevoegt, hoe zoeter de pannenkoeken. Ik voeg er ongeveer een 6 tal toe per pannenkoek. Op die manier heb je minder beleg (honing/confituur/...) nodig.

Wil je een iets vloeibaarder beslag? Voeg dan gerust wat extra melk toe!

Bereidingswijze

1. Neem een mengkom en klop hierin de

​ eieren los. ​

2. Voeg aan de eieren de zelfrijzende

 

bloem, het​ bakpoeder, de vanillesuiker,

yoghurt, melk en een snuifje zout toe

 

en meng dit tot een glad geheel.

3. Giet wat arachideolie of

 

zonnebloemolie in de pan en laat dit

 

warm worden.

4. Schenk een kleine hoeveelheid van

 

het mengsel in de pan met een​ pollepel.

5. Strooi enkele gewassen blauwe bessen

 

over de nog vloeibare pannenkoek.

6. Laat ze op middelmatig vuur gaar

 

worden en draai om wanneer je

 

luchtbelletjes ziet aan de bovenkant.

7. Herhaal dit tot het beslag op is.

8. Serveer de pannenkoeken en eet ze

 

met wat vers fruit, confituur,...

Blijf je graag op de hoogte over alle nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Je kan me vinden in de Ooststraat 3a te Veurne.

foodtofit@outlook.com

Tel: +32 491 52 8952

BTW BE 0751 804 240

RIZIV 5-63203-76-601

©2020 by Marthe Vandaele