Blueberry pancakes
Voor 12 mini-pancakes
​
Ingrediënten
​
✓ 1 el bakpoeder
✓ 200g zelfrijzende bloem
✓ 1 zakje vanillesuiker
✓ 2 eieren
✓ 45 g magere (vloeibare)
natuuryoghurt
✓ 150 ml halfvolle melk
✓ 250 g blauwe bessen
✓ 1 el arachideolie/ zonnebloemolie
✓ snufje zout
​
​
​
​
​
Tips
Gebruik 1 grote pan, op die manier kan je meerdere kleine pannenkoeken tegelijk bakken.
​
Hoe meer blauwe bessen je in het deeg toevoegt, hoe zoeter de pannenkoeken. Ik voeg er ongeveer een 6 tal toe per pannenkoek. Op die manier heb je minder beleg (honing/confituur/...) nodig.
​
Wil je een iets vloeibaarder beslag? Voeg dan gerust wat extra melk toe!
​
​
​
Bereidingswijze
1. Neem een mengkom en klop hierin de
​ eieren los. ​
​
2. Voeg aan de eieren de zelfrijzende
bloem, het​ bakpoeder, de vanillesuiker,
​
​
yoghurt, melk en een snuifje zout toe
en meng dit tot een glad geheel.
​
3. Giet wat arachideolie of
zonnebloemolie in de pan en laat dit
warm worden.
​
4. Schenk een kleine hoeveelheid van
het mengsel in de pan met een​ pollepel.
​
5. Strooi enkele gewassen blauwe bessen
over de nog vloeibare pannenkoek.
​
6. Laat ze op middelmatig vuur gaar
worden en draai om wanneer je
luchtbelletjes ziet aan de bovenkant.
​
7. Herhaal dit tot het beslag op is.
​
8. Serveer de pannenkoeken en eet ze
met wat vers fruit, confituur,...
​