Bananenbrood

Ingrediënten

✓ 3               eieren

✓ 3 (over)rijpe   bananen

✓ 100 g           volkoren bloem

✓ 30 g            pecannoten

✓ 75 g            havervlokken

✓ 1 tl            bakpoeder

✓ 1 el            cacaopoeder

✓ 1 tl            speculaaskruiden;
                  optioneel

foto's recepten.png

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

 

2. Hak de pecannoten grof.

 

3. Prak de bananen met een vork in een

 

kom of blend deze. Voeg de eieren toe

 

aan de bananenpuree en meng door

 

elkaar.

 

4. Voeg er vervolgens de bloem,

 

havervlokken, noten, bakpoeder en

 

speculaaskruiden aan toe.

 

5.  Meng alles goed door elkaar.

 

6. Doe het mengsel in een ingevette en

 

bebloemde cakevorm . Wil je het fancy?

 

Snij dan een extra banaan in de lengte

 

doormidden en leg deze op het

 

beslag.

 

7. Laat gedurende 45 minuten in de

 

oven. Prik met een vork in het midden

 

om te kijken of het bananenbrood gaar

 

is (=wanneer er geen beslag meer aan

 

hangt).