Flatbread met cashewspread
Bananenbrood
Ingrediënten
✓ 3 eieren
✓ 3 (over)rijpe bananen
✓ 100 g volkoren bloem
✓ 30 g pecannoten
✓ 75 g havervlokken
✓ 1 tl bakpoeder
✓ 1 el cacaopoeder
✓ 1 tl speculaaskruiden;
optioneel

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Hak de pecannoten grof.
3. Prak de bananen met een vork in een
kom of blend deze. Voeg de eieren toe
aan de bananenpuree en meng door
elkaar.
4. Voeg er vervolgens de bloem,
havervlokken, noten, bakpoeder en
speculaaskruiden aan toe.
5. Meng alles goed door elkaar.
6. Doe het mengsel in een ingevette en
bebloemde cakevorm . Wil je het fancy?
Snij dan een extra banaan in de lengte
doormidden en leg deze op het
beslag.
7. Laat gedurende 45 minuten in de
oven. Prik met een vork in het midden
om te kijken of het bananenbrood gaar
is (=wanneer er geen beslag meer aan
hangt).