top of page

Bananenbrood

Ingrediënten

​

✓ 3               eieren

✓ 3 (over)rijpe   bananen

✓ 100 g           volkoren bloem

✓ 30 g            pecannoten

✓ 75 g            havervlokken

✓ 1 tl            bakpoeder

✓ 1 el            cacaopoeder

✓ 1 tl            speculaaskruiden;
                  optioneel

​

​

foto's recepten.png

Bereidingswijze

​

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

​

 

2. Hak de pecannoten grof.

​

 

3. Prak de bananen met een vork in een

 

kom of blend deze. Voeg de eieren toe

 

aan de bananenpuree en meng door

 

elkaar.

​

 

4. Voeg er vervolgens de bloem,

 

havervlokken, noten, bakpoeder en

 

speculaaskruiden aan toe.

​

 

5.  Meng alles goed door elkaar.

​

 

6. Doe het mengsel in een ingevette en

 

bebloemde cakevorm . Wil je het fancy?

 

Snij dan een extra banaan in de lengte

 

doormidden en leg deze op het

 

beslag.

​

 

7. Laat gedurende 45 minuten in de

 

oven. Prik met een vork in het midden

 

om te kijken of het bananenbrood gaar

 

is (=wanneer er geen beslag meer aan

 

hangt).

bottom of page