Ingrediënten
​
✓ 3 eieren
✓ 3 (over)rijpe bananen
✓ 100 g volkoren bloem
✓ 30 g pecannoten
✓ 75 g havervlokken
✓ 1 tl bakpoeder
✓ 1 el cacaopoeder
✓ 1 tl speculaaskruiden;
optioneel
​
​
Bereidingswijze
​
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
​
2. Hak de pecannoten grof.
​
3. Prak de bananen met een vork in een
kom of blend deze. Voeg de eieren toe
aan de bananenpuree en meng door
elkaar.
​
4. Voeg er vervolgens de bloem,
havervlokken, noten, bakpoeder en
speculaaskruiden aan toe.
​
5. Meng alles goed door elkaar.
​
6. Doe het mengsel in een ingevette en
bebloemde cakevorm . Wil je het fancy?
Snij dan een extra banaan in de lengte
doormidden en leg deze op het
beslag.
​
7. Laat gedurende 45 minuten in de
oven. Prik met een vork in het midden
om te kijken of het bananenbrood gaar
is (=wanneer er geen beslag meer aan
hangt).