Ingrediënten (voor ± 6 wafels)
​
✓3 rijpe bananen
✓2 eieren
✓ 75 gram havermout
✓ 100 ml magere/ volle yoghurt
✓ 1/2 theelepel bakpoeder
✓ snuf kaneel(optioneel)
✓ bakspray of olie
​
​
Bereidingswijze
​
1. Maal de havermout tot meel en doe
deze in een mengkom (kan met een
blender). Prak de rijpe bananen tot
moes en voeg deze toe.
​
2. Breek de eieren boven het beslag en
schenk de yoghurt erbij. Voeg het
bakpoeder en eventueel wat kaneel toe
(naar eigen smaak). Meng tot een glad
beslag.
​
3. Verwarm het wafelijzer voor en spray
in met wat bakspray of gebruik een
beetje olie om in te vetten. Gebruik
niet te veel vetstof. Dit zal er zeker
niet voor zorgen dat je wafel
gemakkelijker uit het ijzer komt.
​
4. Schep met een soeplepel wat van het
beslag op het wafelijzer en doe deze
dicht. Bak de banaan havermout wafels
in een 4-5 tal minuten goudbruin. Let
op, want per wafelijzer kan de baktijd
verschillen!
​
5. Serveer de banaan havermout wafels met wat yoghurt, fruit,...