Balletjes in tomatensaus
Voor ± 10-12 balletjes
Ingrediënten
​
​
✓ 200 g américain natuur
✓ 200 g varken-rundgehakt
✓ 70 g tomatenconcentraat
✓ 500 g passata
✓ 1/4de blokje kippenbouillon
✓ 1/2 ajuin
✓ 1 teentje look
✓ 2 laurierblaadjes
✓ peterselie
✓ peper & peperbolletjes
✓ zout

Bereidingswijze
1. Vermeng de américiain natuur met
het varken-rundgehakt en kruid met
peper en zout.
​
2. Zet een pot met water op het
vuur en breng aan de kook. Rol
balletjes die ongeveer 4 centimeter
dik zijn. Probeer ze ongeveer even
groot te maken. Maak tussendoor je
handen even nat, zodat je de
porties vlees heel glad kan rollen.
Leg alle balletjes op een bord.
​
3. Voeg een 4-tal peterseliestengels,
peperbollen en laurier toe aan het
kokend water en
kook de gehaktballetjes in ongeveer 7
minuten gaar.
​
4. Pel de ui en snij deze in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een
stoofpot op een zacht vuur. Doe de
stukjes ui er in en laat ze enkele
minuten rustig stoven. Roer af en toe
eens in de pot met een houten lepel.
Hak het teentje look fijn en voeg toe
aan de ui. Voeg hier vervolgens de
passata en tomatenconcentraat aan toe
en roer goed door elkaar.
​
5. Voeg de kippenbouillon toe aan de
tomatensaus en kruid naar eigen smaak
met peper en zout. Laat de saus nog
enkele minuten sudderen op een zacht
vuur.
​
6. Voeg de balletjes toe aan de
tomatensaus en serveer het geheel met
puree, rijst,...
​