Balletjes in tomatensaus

Voor ± 10-12 balletjes

Ingrediënten

✓ 200 g      américain natuur

✓ 200 g      varken-rundgehakt

✓ 70 g       tomatenconcentraat

✓ 500 g      passata

✓ 1/4de      blokje kippenbouillon

✓ 1/2        ajuin

✓ 1 teentje  look

✓ 2          laurierblaadjes

✓ peterselie

✓ peper & peperbolletjes

✓ zout

Balletjes in tomatensaus

Bereidingswijze

1. Vermeng de américiain natuur met

 

het varken-rundgehakt en kruid met

 

peper en zout.

 

2. Zet een pot met water op het

 

vuur en breng aan de kook. Rol

 

balletjes die ongeveer 4 centimeter

 

dik zijn. Probeer ze ongeveer even

 

groot te maken. Maak tussendoor je

 

handen even nat, zodat je de

 

porties vlees heel glad kan rollen.

 

Leg alle balletjes op een bord.

 

3. Voeg een 4-tal peterseliestengels,

 

peperbollen en laurier toe aan het

 

kokend water en

 

kook de gehaktballetjes in ongeveer 7

 

minuten gaar.

 

4. Pel de ui en snij deze in stukjes.

 

Verhit een scheutje olijfolie in een

 

stoofpot op een zacht vuur. Doe de

 

stukjes ui er in en laat ze enkele

 

minuten rustig stoven. Roer af en toe

 

eens in de pot met een houten lepel.

 

Hak het teentje look fijn en voeg toe

 

aan de ui. Voeg hier vervolgens de

 

passata en tomatenconcentraat aan toe

 

en roer goed door elkaar.

 

5. Voeg de kippenbouillon toe aan de

 

tomatensaus en kruid naar eigen smaak

 

met  peper en zout. Laat de saus nog

 

enkele minuten sudderen op een zacht

 

vuur.

 

6. Voeg de balletjes toe aan de

 

tomatensaus en serveer het geheel met

 

puree, rijst,...