Flatbread met cashewspread
Asperges met gepofte
kerstomaten
Voor ± 2 personen
Ingrediënten
✓ 300 g groene asperges
✓ 300 g kerstomaten
✓ 200 g halloumi
✓ 2 el olijfolie
✓ 2 teentjes look
✓ peper
✓ zout
Ingrediënten pesto
✓ 70 g rucola
✓ 50 g parmezaanse kaas
✓ 3 el olijfolie
✓ 2 el pijnboompitten
✓ 1 teentje look
✓ 1 kl citroenrasp
✓ 1 el citroensap
✓ peper
✓ zout
Tip!
Serveer dit gerecht met wat brood.
Hoe grill je halloumi?
Ontdek het in de onderstaande video:
https://www.youtube.com/watch?v=k_tm1MFk4G8

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder 2 cm van de onderkant van de
asperges. Spoel de asperges en
kerstomaten goed af onder stromend
water.
2. Leg de asperges samen met de
kerstomaten in een ovenschaal. Pel de
look en snij ze in 2. Verspreid
vervolgens over de groenten.
3. Giet 2 el olijfolie over het geheel
en kruid naar smaak met peper en zout.
Bak de groenten voor 15-20 min in de
voorverwarmde oven.
4. Snij de halloumi in plakjes en grill
deze in een hete grillpan.
5. Maak de pesto. Pel het teentje look.
Maal de rucola samen met de look fijn
in een keukenmachine.
6. Voeg de pijnboompitten toe en maal
het geheel fijn. Voeg nu beetje bij
beetje de olijfolie toe.
7. Voeg het citroensap en rasp van de
de citroen toe. (!Gebruik alleen het
gele van de schil van de citroen, het
witte is erg bitter).
8. Voeg de parmezaan toe en blend het
geheel. Breng de pesto op smaak met
peper en zout en verdeel de pesto naar
smaak over de asperges.
9. Dresseer zoals op de foto.
Geniet!