Asperges met gepofte
                   kerstomaten

Voor ±  2 personen

Ingrediënten 

✓ 300 g       groene asperges

✓ 300 g       kerstomaten

✓ 200 g       halloumi

✓ 2 el        olijfolie

✓ 2 teentjes  look

✓ peper

✓ zout

Ingrediënten pesto

 

✓ 70 g        rucola

✓ 50 g        parmezaanse kaas

✓ 3 el        olijfolie

✓ 2 el        pijnboompitten

✓ 1 teentje   look

✓ 1 kl        citroenrasp

✓ 1 el        citroensap

✓ peper

✓ zout

Tip!

Serveer dit gerecht met wat brood.

Hoe grill je halloumi? 

Ontdek het in de onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=k_tm1MFk4G8

11.png

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

Verwijder 2 cm van de onderkant van de

 

asperges. Spoel de asperges en

 

kerstomaten goed af onder stromend

 

water.

 

2. Leg de asperges samen met de

 

kerstomaten in een ovenschaal. Pel de

 

look en snij ze in 2. Verspreid

 

vervolgens over de groenten.

 

3. Giet 2 el olijfolie over het geheel

 

en kruid naar smaak met peper en zout.

 

Bak de groenten voor 15-20 min in de

 

voorverwarmde oven.

 

4. Snij de halloumi in plakjes en grill

 

deze in een hete grillpan.

5. Maak de pesto. Pel het teentje look.

 

Maal de rucola samen met de look fijn

 

in een keukenmachine.

 

6.  Voeg de pijnboompitten toe en maal

 

het geheel fijn. Voeg nu beetje bij

 

beetje de olijfolie toe.

 

7. Voeg het citroensap en rasp van de

 

de citroen toe. (!Gebruik alleen het

 

gele van de schil van de citroen, het

 

witte is erg bitter).

 

8. Voeg de parmezaan toe en blend het

 

geheel. Breng de pesto op smaak met

 

peper en zout en verdeel de pesto naar

 

smaak over de asperges.

 

9. Dresseer zoals op de foto.

Geniet!