Asperges met gepofte
kerstomaten
Voor ± 2 personen
​
Ingrediënten
​
✓ 300 g groene asperges
✓ 300 g kerstomaten
✓ 200 g halloumi
✓ 2 el olijfolie
✓ 2 teentjes look
✓ peper
✓ zout
​
​
​
Ingrediënten pesto
✓ 70 g rucola
✓ 50 g parmezaanse kaas
✓ 3 el olijfolie
✓ 2 el pijnboompitten
✓ 1 teentje look
✓ 1 kl citroenrasp
✓ 1 el citroensap
✓ peper
✓ zout
​
Tip!
Serveer dit gerecht met wat brood.
​
​
Hoe grill je halloumi?
Ontdek het in de onderstaande video:
​
https://www.youtube.com/watch?v=k_tm1MFk4G8
​
​
​
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder 2 cm van de onderkant van de
asperges. Spoel de asperges en
kerstomaten goed af onder stromend
water.
​
2. Leg de asperges samen met de
kerstomaten in een ovenschaal. Pel de
look en snij ze in 2. Verspreid
vervolgens over de groenten.
​
3. Giet 2 el olijfolie over het geheel
en kruid naar smaak met peper en zout.
Bak de groenten voor 15-20 min in de
voorverwarmde oven.
​
4. Snij de halloumi in plakjes en grill
deze in een hete grillpan.
​
​
5. Maak de pesto. Pel het teentje look.
Maal de rucola samen met de look fijn
in een keukenmachine.
​
6. Voeg de pijnboompitten toe en maal
het geheel fijn. Voeg nu beetje bij
beetje de olijfolie toe.
​
7. Voeg het citroensap en rasp van de
de citroen toe. (!Gebruik alleen het
gele van de schil van de citroen, het
witte is erg bitter).
​
8. Voeg de parmezaan toe en blend het
geheel. Breng de pesto op smaak met
peper en zout en verdeel de pesto naar
smaak over de asperges.
​
​
9. Dresseer zoals op de foto.
​
Geniet!
​