top of page

Asperges met gepofte
                   kerstomaten

Voor ±  2 personen

​

Ingrediënten 

​

✓ 300 g       groene asperges

✓ 300 g       kerstomaten

✓ 200 g       halloumi

✓ 2 el        olijfolie

✓ 2 teentjes  look

✓ peper

✓ zout

​

​

​

Ingrediënten pesto

 

✓ 70 g        rucola

✓ 50 g        parmezaanse kaas

✓ 3 el        olijfolie

✓ 2 el        pijnboompitten

✓ 1 teentje   look

✓ 1 kl        citroenrasp

✓ 1 el        citroensap

✓ peper

✓ zout

​

Tip!

Serveer dit gerecht met wat brood.

​

​

Hoe grill je halloumi? 

Ontdek het in de onderstaande video:

​

https://www.youtube.com/watch?v=k_tm1MFk4G8

​

​

​

11.png

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

Verwijder 2 cm van de onderkant van de

 

asperges. Spoel de asperges en

 

kerstomaten goed af onder stromend

 

water.

​

 

2. Leg de asperges samen met de

 

kerstomaten in een ovenschaal. Pel de

 

look en snij ze in 2. Verspreid

 

vervolgens over de groenten.

​

 

3. Giet 2 el olijfolie over het geheel

 

en kruid naar smaak met peper en zout.

 

Bak de groenten voor 15-20 min in de

 

voorverwarmde oven.

​

 

4. Snij de halloumi in plakjes en grill

 

deze in een hete grillpan.

​

​

5. Maak de pesto. Pel het teentje look.

 

Maal de rucola samen met de look fijn

 

in een keukenmachine.

​

 

6.  Voeg de pijnboompitten toe en maal

 

het geheel fijn. Voeg nu beetje bij

 

beetje de olijfolie toe.

​

 

7. Voeg het citroensap en rasp van de

 

de citroen toe. (!Gebruik alleen het

 

gele van de schil van de citroen, het

 

witte is erg bitter).

​

 

8. Voeg de parmezaan toe en blend het

 

geheel. Breng de pesto op smaak met

 

peper en zout en verdeel de pesto naar

 

smaak over de asperges.

​

​

 

9. Dresseer zoals op de foto.

​

Geniet!

​

bottom of page