Appel-perencrumble

Ingrediënten

✓ 2        appels

✓ 2        peren

✓ 30g      pecannoten

✓ 20 g     veenbessen

✓ 130 g    volkorenmeel

✓ 75 g     havervlokken

✓ 3 el     vloeibare margarine

✓ 3 el     honing

✓ 2 el     water

✓ kaneel

foto's recepten-3.png

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Schil de appels en peren en snij

 

ze in middelgrote stukjes. Hak de

 

pecannoten en veenbessen grof.

3. Meng deze ingrediënten in een

 

kom en voeg kaneel naar eigen smaak

 

toe.

4. Neem vervolgens een andere kom

 

en meng hier het volkorenmeel en de

 

havermout in.

5. Voeg de honing, vloeibare

 

margarine en het water toe aan de

 

droge ingrediënten. Kneed dit

 

geheel tot er een crumble ontstaat.

6. Neem een kleine ovenschaal en

 

vet deze in met wat vloeibare

 

margarine.

7. Verdeel het appel-perenmengsel

 

over de ovenschaal. Vervolgens

 

verdeel je de crumble over het

 

appel-perenmengsel.

8. Bak dit geheel ongeveer 20

 

minuten af in de oven.

Geniet!

Blijf je graag op de hoogte over alle nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Je kan me vinden in de Ooststraat 3a te Veurne.

foodtofit@outlook.com

Tel: +32 491 52 8952

BTW BE 0751 804 240

RIZIV 5-63203-76-601

©2020 by Marthe Vandaele