Noedelsalade

Voor ± 2 personen

Ingrediënten

✓ 200 g       kipfilet

✓  25g        gezouten pinda’s

✓  1/2        komkommer

✓  250 g      sperziebonen 

✓  120 g      volkoren noedels

✓  1 el       zoetzure saus

✓​  50 ml      sojasaus 

✓  1 teen     knoflook

✓  1          limoen

✓  koriander

✓ (Thaise) basilicum

✓  olijfolie

✓  peper

D4E788AA-5016-4F3D-8B0C-B3D57F4AC435_1_201_a.jpeg

Bereidingswijze

 1. Breng water aan de kook en

 

bereid intussen de groenten voor.

 

Dop de sperziebonen en snij de

 

komkommer in de lengte doormidden

 

en dan in dunne plakjes.

 

 

2. Pluk de kruiden van de steeltjes

 

en hak ze grof.

 

3. Rasp 1/2 tl limoenschil fijn

 

boven een kommetje en snijd de

 

limoen in partjes. Rasp de knoflook

 

fijn. Meng de sojasaus met 1/2

 

theelepel limoenrasp, look en 1

 

eetlepel zoete chilisaus.

 

3. Voeg de sperziebonen ongeveer 5

 

minuten toe aan het kokende water.

 

Doe de noedels erbij en kook 1-2

 

minuten op laag vuur tot alles

 

beetgaar is. Giet af in een zeef en

 

laat uitlekken. 

 

4. Dep de kip droog. Verhit een

 

grote koekenpan op hoog vuur met 2

 

eetlepels olijfolie. Bak de kip

 

goudbruin en blus daarna met de

 

marinade. Laat de kip wat afkoelen

 

en snij vervolgens in reepjes.

 

5. Hak de pindanoten grof.

 

 

6. Meng de noedels en sperziebonen

 

met de komkommer. Breng op smaak

 

met peper. Verdeel de kip, pinda’s

 

en verse kruiden over de

 

noedelsalade. Serveer er de

 

limoenpartjes bij.

 

 

 

Geniet van deze heerlijke en

 

voedzame smaakbom!