Hartige plaattaart

Voor 1 plaattaart

Ingrediënten 

✓ 250  g        ricotta

✓ 125 g         champignons

✓ 1             courgette

✓ 1             peer

✓​ 1 teen        look

✓​ 1 handvol     pijnboompitten

✓​ 4 takjes      rozemarijn

✓ 1 rechthoekig pizzadeeg

✓​ honing

✓ olijfolie

✓ peper

✓ zout

F7B8567E-774F-40EF-86CB-94C29137E7C0_1_201_a.jpeg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C

    (boven- en onderwarmte).
     

  2. Snij de champignons en courgette in

    dunne plakken. 
     

  3. Snij de peer in vier en verwijder

    het klokhuis. Snij vervolgens in

    dunne plakken.
     

  4. Rasp een teentje look en meng dit

    door de ricotta. Breng de ricotta op

    smaak met peper en zout.
     

  5. Rits de rozemarijn van het takje.
     

  6. Rol het bladerdeeg uit. Prik met een

    vork gaatjes in het deeg.
     

  7. Besmeer het bladerdeeg met het

    ricottamengsel. Verdeel hierover de

    plakjes courgette, champignons en

    peer. Strooi vervolgens de

    pijnboompitten en rozemarijn over

    het geheel. Hou nog enkele schijfjes

    peer aan de kant voor de afwerking.
     

  8. Verdeel 1 eetlepel olijfolie over

    het pizzadeeg en kruid met peper en

    zout. 

  9. Bak de hartige taart in

    ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin

    in de voorverwarmde oven.
     

  10. Garneer de taart met de overige

    stukjes peer en wat honing naar

    smaak.

Geniet!